Hoera! De zomervakantie kan (bijna) beginnen!

Lieve ouders, het is weer die tijd van het jaar: de zomervakantie staat voor de deur! Ja, dat klopt, zes glorieuze weken zonder huiswerk, zonder 's ochtends broodtrommel-gevechten en zonder haasten om nog voor de bel binnen te zijn. Maar hoe kom je die zes weken eigenlijk zonder kleerscheuren door?

Lees meer »

HELP: mijn kind is kwijt. Wat nu?

Als ouder is een van de grootste angsten dat je kind kwijtraakt tijdens een uitje. Helaas gebeurt dit vaker dan we denken. Jaarlijks raken in Nederland duizenden kinderen tijdelijk hun ouders kwijt tijdens een bezoek aan pretparken, dierentuinen, stranden of andere evenementen. Gelukkig worden de meeste kinderen snel teruggevonden, maar de paniek die ontstaat in de tussenliggende tijd bij zowel de ouder(s) als bij het kind is echt vreselijk. Is daar iets aan te doen?

Lees meer »

Einde schooljaar: 10 Leukste cadeautips voor de juf of meester

Het schooljaar zit er bijna op, en dat betekent dat we eindelijk kunnen stoppen met het eindeloos zoeken naar die vermiste sokken in de ochtend en ons kunnen concentreren op iets veel leukers: het bedanken van de juf of meester! Want laten we eerlijk zijn, deze helden verdienen een medaille voor het overleven van onze kinderen en al hun verhalen over hun huisdieren. Hier zijn tien cadeautips met een flinke dosis humor om de juf of meester te verrassen en te bedanken voor een fantastisch schooljaar. (Een flesje wijn, een doos chocola of een bloemetje kan natuurlijk ook gewoon). 

Lees meer »

Einde schooljaar: afscheid nemen van je lieve juf of meester

Het eind van het schooljaar komt in zicht. Nog maar een paar schoolweken en dan begint de zomervakantie. Misschien komt je kind na de vakantie wel in een andere groep, bij een andere juf of meester, start hij/zij wellicht op een geheel andere school of... komt het weer terug in dezelfde klas! Feit is in ieder geval dat ieder kind (voor een tijdje) afscheid moet gaan nemen van zijn of haar juf/meester, leidster/leider, BSO begeleider/begeleidster. In deze blog bespreken we de verschillende emoties die kinderen kunnen ervaren aan het einde van het schooljaar en geven we tips om hen te ondersteunen bij het afscheid nemen.

Lees meer »